Veckans Medlem V.6

Ooooch ännu en vecka har passerat, vilket innebär en ny intressant medlem!

Avtackning av Björn Woldert sker i vanlig ordning, väldigt intressant läsning! Så stort tack.

Denna veckan får vi avnjuta en intressant intervju med en medlem från norra delen av vårt avlånga land, nämligen Per Barsk.

Hoppas ni får en välsmakande läsning till en intressant kopp kaffe denna måndagsmorgon.

Namn: Per Barsk
Ålder: 38
Längd: 187
Stad: Luleå
Favorithit från 90-talet: La Bouche – you won’t forget me – https://youtu.be/xT_lqEjRg4A
Choklad eller vanilj: Vanilj
Mellannamn: Brask och Johansson och grabbarna
Senaste du åt:
Du får 3 önskningar uppfyllda, vilka är dom?
– Att alla i STK skulle lyckas komma på en och samma träff
– Att STK blir så stor och välmående förening som det går.
– Att alla mina andra önskningar också går i uppfyllelse
Vem ser du upp till?
De som lyckas ta sig igenom stor projekt med ett perfekt resultat.

När, var och hur köpte du din T-Gul?
Jag körde själv tur och retur Luleå-Växjö 270 mil för att köpa en av mina drömbilar nere i Växjö hösten 2015. Den var mkt vissen och hängig. Men den uppfyllde alla krav jag hade. Kombi, svensksåld, manuell, frisk motor, inte så jätte rostig.
Sen att jag fick mig en ordentlig resa ser jag bara som ett jätteäventyr. Lite som en lång film som jag kommer att minnas livet ut. Efter ett tags ägande av bilen så upptäckte jag att den varit en av de t-gulingar som var katalogbil för Volvo. BAS:en var med i en av volvos Performance kataloger och representerade Volvo 850. Det gör bilen lite extra speciell för min del.

Hur är din bils utförande? Vad har du själv gjort på den sen du köpt den? Berätta allmänt vad som är gjort kring bilen.
Min bil ser jag som ett objekt som kommer att få sin glans och alla de rätta grejerna som verkar bara bli svårare och svårare att hitta. Hittills har jag förberett den att inte ska bli någon poäng kung hos bilprovningen samt gjort den komplett.

Vad har du för långsiktiga planer för din bil?
Planen med denna bil är att den ska renoveras till det skick jag vill ha den. Jag har gjort likande bilar tidigare så det blir ett sant nöje känns det som. Men den ska användas till fina tillfällen under hela året. Har lärt mig mkt genom de tidigare stora projekt man har ägnat sig åt. Under 2000 talet så höll jag på med en Volvo 945 som syntes ganska flitigt på vallåkra och 2006 på Elmia och faktiskt i Bilsport också. Då var det modifieringar som gällde. Men med åren så kommer org stuket som ett brev på posten.

Minns du när och hur du fastnade ju för T-Gul? Berätta!
T-gul intresset har kommit det senaste åren känns det som. Vid 1995 drömde man om en 240 Turbo
som kanske då inte var så accepterad som entusiast bil då. Det närmaste intresset kring t-gul man hade vid 1995 var väll att man satt slaviskt och såg allt från btcc som visades på SVT.

Hur hittade du Svenska T-Gulklubben?
Jag hittade STK genom Mattias Johansson i Umeå. Kommer så väl ihåg hur ivrig jag var att lyckas gå med i STK. Mattias Johansson minns säkert också det😊.
Jag hade försökt tidigare gånger att skicka medlemsansökan men blivit nekad för att jag inte var ägare av en t-gul.

Berätta mer om dig själv! (exempelvis: Jobb, intressen, familj, husdjur, drömbil, projekt, skostorlek)
Jag jobbar som drifttekniker åt LKAB sen 18år tillbaka och trivs med det.
Bor i Luleå med fru, två döttrar och två Labradorer.
Mitt största intresse är så klart bilar och det brinner jag mest för. Jag har lyckats samla på mig några stycken och det har lustigt nog bara blivit Volvo fast jag brukar säga att jag gillar de flesta märkena. Men de bilar jag har är bilar som jag kan relatera till på något sätt.
Ett annat stort intresse är fordonsrekond. Har hålt på med det i 16 år.
Andra intressen är att tillbringa tid med familj och vänner i skärgården och i fjällen.
Jag har ett drömprojekt som ligger före BAS034. Det är att få bygga ut mitt befintliga garage till den man cave jag drömmer om. Men jag har en granne som tjorvar och det grövsta. Jag har kämpat i snart två år nu mot grannen och en kommun som gör fel på fel på fel. Det har varit jurister, domstolar och Justitsieombudsmannen under tiden som gått. Men nu har det vänt efter lång tid till det possitiva och nu ser det ut som att det ev blir att bygga i sommar. Det är mitt livs störta projekt jag har framför mig just nu. Därför får BAS034 vänta snällt på sin tur.

Per Barsk's T-GulPer Barsk's T-GulPer Barsk's T-GulPer Barsk's T-GulPer Barsk's T-GulPer Barsk's T-Gul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet