Veckans Medlem V.25

Andreas Ekengren's T-Gul Andreas Ekengren's T-Gul Andreas Ekengren's T-Gul Andreas Ekengren's T-Gul Andreas Ekengren's T-Gul Andreas Ekengren's T-Gul

Hej på er allesammans! Vecka 24 gick fort och vi tackar Martin Arnesson för både att vara veckans medlem men också för att ha arrangerat Ölandsträffen och ställde upp på att bli intervjuad av mig till en liten “miniartikel”! Ny vecka innebär alltså ny medlem och denna veckan tänkte jag presentera Andreas Ekengren!! Så ge honom ett otroligt varmt välkomnande och ha en riktigt spännande läsning. Här kommer de välkända frågorna…

1. När köpte du bilen?

Svar: Jag köpte bilen juni 2013.

2. Vad är gjort på bilen (original? stylad? motorn osv)?

Svar: Bilen var i bra skick när jag köpte den men det fanns en del förändringar som ändå krävdes. Jag bytte ut xc grillen mot en original, de gula bromsoken lades på hyllan och nya originalok fick ta deras plats. En r-vinge fick pryda bagageluckan istället för original och till sist införskaffades USA blinkers. Innan jag köpte bilen var den uppgraderad med 18t turbo, autotech chippad, 3tums tryckrör, 3tums downpipe, 100cells racekatt, shortshift mm. I min ägo så har jag lackat front, bakstöt,vinge,sidokjolar och lyktlister. Även diverse servicar, nya originalbromsar renoverat bakaxel osv.

3. Finns det några framtida planer?

Svar: Framtida planer är mer effekt och bättre väghållning. D2 Coilovers ligger på hyllan och väntar på att ska skruvas på bilen. Hellack står även på listan.

4. Hur hittade du STK?

Svar: Blev tipsad av en kompis om stk så det var ju klart att man skulle gå med.

5. När och hur fastnade du för just T-Gul?

Svar: Intresset för t-gul började när jag var ca 10 år gammal och min morfar hade jew110 (alps nuvarande bil) han var extremt försiktig med den bilen och ALLT skulle vara ”fabriksinställt”. När han sedan kom upp i pensionsålder och skulle sälja bilen så ville jag köpa den av honom, då var jag ca 16-17 år gammal. Men då fick jag svaret att det minsann inte var någon ”ungdomsbil”. Bilen såldes och flera år senare kom det en t-gul ut på blocket och jag var bara tvungen att köpa den för att det skulle svida lite i ögonen på min morfar. Sedan dess har man bara fastnat mer och mer i t-gul träsket. Ett par år senare fick jag min då icke bilintresserade svåger Emil Ståhl att att fastna för t-gul så det var bara att sätta sig och kolla på blocket igen och leta efter en pärla till honom oxå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet